Sensor Logo 01

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Akkumulátoros tároló és töltő szekrény, FMplus

Rendelési szám
11877
Ft 345 552

Szívesen segítünk Önnek: +36 30 527 7602

Hétfőtől - Péntekig  08:00-tól 17:00-ig

Akkumulátor tároló és töltő szekrény / FMplus

Egyetlen, nyitva hagyott lítium-akkumulátor is tüzet okozhat egy akkumulátorral működtetett eszközben.

A veszélyeztetés értékelése alapján ez a duplafalú acélszekrény megfelelő védelmet nyújt új, értékes lítium-akkumulátorok számára, például Powertools vagy kerti gépek esetén.

 • Stabil, duplafalú acélszekrény hőszigetelő hatással
 • Zárható ajtó 3-pontos zárral
 • Igény szerint lakattal zárható (profilhengerzáras zárfelszereléssel)
 • Hidegfüstálló burkolat kiegészítő ajtótömítésekkel
 • Szellőzőnyílás a kültéri légcsatornához való csatlakoztatáshoz
 • Alacsony magasságú (8-9 cm) mozgatható a helyszínre és evakuálható vészhelyzet esetén
 • Alapértelmezett hangjelzővel ellátott füstérzékelő
 • Porfestett váz világosszürke (RAL 7035) és ajtó világosnarancssárga (RAL 2008)
 • Figyelmeztető matricák és biztonsági utasításokat tartalmaz
 • 1 aljzat az egyes tárolási szinteken
 • Elemmel működő füstérzékelő
 • Áramszünet-kapcsolás tűz esetén
 • Ajtókapcsoló a töltési áram megszakításához nyitott ajtó esetén

Külső méret: 43 x 43 x 56 cm
Belső méret: 35 x 35 x 46 cm

A biztonsági szekrények különböző méretben és kialakításban kaphatók, így könnyen megtalálható a megfelelő modell az adott mennyiségű és típusú akkumulátorok tárolására. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szekrények megfelelően ki legyenek táblázva és jelölve a tárolt anyagokkal, valamint hogy az akkumulátorokat a gyártó által javasolt körülmények között tároljuk.

A biztonsági szekrények segítségével tehát biztonságban tarthatjuk akkumulátorainkat, minimalizálva ezzel a lehetséges kockázatokat és veszélyeket.

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.