Sensor Logo 01

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Gázolaj tartályok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing

Biztonsági szekrény 12/20 FWF 30

Rendelési szám
8055
Ft 1 064 802

Szívesen segítünk Önnek: +36 30 527 7602

Hétfőtől - Péntekig  08:00-tól 17:00-ig

Biztonsági tároló szekrény 12/20 FWF 30 munkahelyiségekben a veszélyes anyagok előírt tárolására a DIN EN 14470-1 és a TRGS 510 rendelet szerint.

Az F-SAFE biztonsági szekrény típusvizsgálata a DIN EN 14470-1 szerint történik, és megfelelnek a DIN EN 14727 szabványnak (laboratóriumi bútorokra vonatkozó irányelvek). A tűzállóság 30 vagy 90 perc.* A külső test nem éghető anyagból készült. A felületi bevonat nagy vegyszerállósággal rendelkezik. A biztonsági szekrény színe világosszürke, hasonló a RAL 7035-höz. Ajtószín cinksárga, hasonló a RAL 1018-hoz.

- GS és CE jelzéssel
- tűzállóság 30 perc
- tűz esetén önzáró szellőzőnyílások a szekrény tetején, DN 100 mm
- hidraulikus ajtózár integrált nyitás tartó rendszerrel (termikusan kioldott)
- földelés az elektrosztatikus töltés miatti gyulladás elkerülése érdekében
- az állítható magasságú lábak belülről állíthatók
- levehető lábazati panel, ezért jól megközelíthető
- 3 állítható magasságú kármentő tálca acéllemezből, porszórt RAL 7035 
- porszórt RAL 7035-ös acéllemezből készült padlólemez perforált lemezbetéttel

* A TRGS 510 (3. melléklet) szerint a tűzállóság kevesebb lehet 90 percnél, de legalább 30 percnek kell lennie, ha
1. Használati egységenként/tűz (oltó) rekeszenként csak egy szekrény kerül felállításra, ha a használati egység/tűz (oltó) rekesz nagyobb, mint 100 m², 100 m²-enként egy szekrény állítható fel, ill.
2. A használati egység/tűzoltási részleg automatikus tűzjelző rendszeren és elismert üzemi tűzoltóságon keresztül érhető el, a riasztás után legfeljebb öt perc reakcióidővel, vagy rendelkezésre áll egy automatikus oltórendszer.

Külső méret:119,5 x 59,5 x 196 cm
Felszereltség: 3x kármentő polc teherbírása 75 kg, 11 vagy 28 l
1x kármentő tálca 19 l
Termékkód: 8055

GYAKORI KÉRDÉSEK IBC TARTÁLLYAL KAPCSOLATBAN

MELYIK IBC TARTÁLYT VÁLASSZAM?

SZAKÉRTŐNK SEGÍT ÖNNEK

Bármilyen üzemanyagkúttal, vagy üzemanyag technológiával kapcsolatos kérdése van vagy információt szeretne megtudni keressen bátran elérhetőségeinken. 

A legfontosabb, hogy mennyi üzemanyagot szükséges szállítania egy alkalommal. Ez után, hogy milyen méretű tartály fér el a szállító eszközön, majd a harmadik, hogy mekkora tartályt tud mozgatni a járműről le-fel rakodás közben.

Veszélyes anyagok szállítására vonatkozó rendeletekben az IBC tartályokra vonatkozó maximális szállítási mennyiség 1000 liter. 440 liter gázolaj vagy 330 liter benzin szállítható saját gépek ellátására az ADR törvény 1.1.3.1/c bekezdése alapján a vállalatok (vállalkozások) olyan szállításaira, ami fő tevékenységüket kiegészíti, mint például a mély- és magasépítési munkaterületek ellátása vagy méréssel, javítással és karbantartással kapcsolatos szállítások, ill. visszaszállítások csomagolóeszközönként, beleértve a nagyméretű csomagolóeszközöket (IBC-et) és nagycsomagolásokat is, legfeljebb 450 liter mennyiségű veszélyes áru esetén és az 1.1.3.6 bekezdésben meghatározott mennyiségi határokon belül. Meg kell tenni a szükséges intézkedéseket a veszélyes áru normális szállítási feltételek melletti kiszabadulásának megakadályozására. Ez a fajta mentesség nem alkalmazható a 7 osztályra. Ugyancsak nem alkalmazható ez a mentesség a vállalatok (vállalkozások) által anyagbeszerzés, külső vagy belső anyagelosztás céljából végzett szállításokra.

Mindkét tartály esetében a használat jellege dönti el a választást. A műanyag tartályok könnyen rakodhatóak, de használatuk korlátozott, ami azt jelenti, hogy közúton maximum 5 évig szállítható benne üzemanyag. Ezzel szemben a fém tartályok használata, közúti áruszállítás esetén nincs időkorláthoz kötve. A fém tartályok mindemellett sokkal biztonságosabbak, a védőeszközök miatt ( borulás elleni védőkeret, speciális légző szelep amely nem engedi szállítás közben a folyadék kilötykölődését) nehéz terepen sokkal ésszerűbb döntés minden vállalat számára.

Nem! Nagyon fontos, hogy a tartályok anyaga valamint a kimérő szerkezet egy-egy adott üzemanyaghoz készül, így nem szállítható a gázolajos tartályba benzin. A kimérő szerkezetek esetén is fontos tudni, hogy a benzin fokozottan tűz és robbanásveszélyes folyadék ezért minden eszköznek ATEX tanusítvánnyal kell rendelkeznie.

A legkeresettebb kiegészítő a digitális liter számláló. Ezzel pontosan látja, hogy melyik járműbe mennyi üzemanyagot tankol. A védőtető is fontos, mivel megvédi a tartály kimérő szerkezetet a időjárás problémáktól, illetve egy zárt rendszert képez. Sokan kérik a szintmérőt amellyel megállapítható a tartályban tárolt üzemanyag mennyisége.